Om Yale

I over 180 år har Yale været et førende brand indenfor sikkerhed og passet på de vigtigste personer, områder og ting i vores liv. Vores innovative og smarte løsninger dækker over alt fra mekaniske cylindre til smarte låse og beskytter millioner af hjem og virksomheder verden over.

Yale er en del af ASSA ABLOY, som er verdens førende leverandør af adgangsløsninger. Hver dag hjælper vi milliarder af mennesker med at opleve en mere åben verden. 

Starten på det hele

Yale har sine rødder i kolonitidens Amerika. Familien Yale besluttede sig til at emigrere til den nye verden fra det nordlige Wales. Nogle få generationer senere omkring 1840 begyndte Linus Yale Senior at konstruere og fremstille en serie af innovative, højsikkerhedslåse i sin Yale Låseforretning i Newport, New York, USA. Han specialiserede sig i dyre, håndlavede banklåse.

Pioner inden for innovation

Linus Yale seniors søn trådte ind i sin fars virksomhed i 1850 og perfektionerede og patenterede sin fars cylinderlås med stifter og blev af samtiden betragtet som sin tids låseekspert. I 1862 introducerede Yale junior overvågningsbanklåsen, der markerede overgangen fra nøglelåse til nummerskive- eller kombinationslåse. Principperne indlejret i hans overvågningslås er nu standard i kombinationslåse i hele USA

Yales originale showroom

I 1930'erne etablerede Yale et eksklusivt showroom i Chrysler bygningen, den legendariske skyskraber på Manhatten i New York.

Yale i dag

Yale i Danmark

Yale sælges og markedsføres i Danmark af ASSA ABLOY Opening Solutions Denmark A/S (tidligere Ruko). Begge virksomheder er en del af ASSA ABLOY koncernen, der er verdens førende leverandør af adgangsløsninger, og som beskæftiger over 48.000 globalt.

Kontakt os 


Yale i dag

Yale er i dag meget mere end mekaniske låse. Vores vision er, at vores produkter skal gøre det nemmere og smartere for dig at styre adgangen til dit hjem, lige meget hvor du befinder dig. Du kan f.eks. med smarte låse styre adgangen til dit hjem via din smartphone, eller du kan holde øje med dit hjem med smarte kameraer. 

Se vores smarte produkter