Support

Yale Doorman L3

Daglig brug af Yale Doorman

Når du har monteret Yale Doorman L3 smart lås på din hoveddør, får du en nemmere hverdag med at kontrollere adgangen til dit hjem. Her på siden giver vi dig gode råd og tips og triks til, hvordan du får mest ud af din nye smart lås.

Yale Doorman L3 support videoer

Vi har flere support videoer, der hjælper dig med installation og opsætning af de nye Yale Doorman L3

Hvad klarer Yale Doorman L3?

• Maks 30 nøglebrikker kan registreres på en lås
  • En nøglebrik kan registreres på maks 6 låse i samme system
  • Maks 30 brugerkoder
  • Klarer udendørs miljø. IP55 kvalificeret
  • Temperaturinterval: Indendørs 0 til +50 grader og udendørs -20 til + 60 grader.

Batteri information for Yale Doorman L3

Batteritype
  • Batterier: 4 stk. 1,5V alkaliska AA batterier

Batteriadvarsler

• Batteriudskiftning: Byt alle 4 batterier når du advares om lavt batteri niveau. Lad ikke batterierne bliver helt afladte, da dette kan skade produktet
  • Kontrollér altid at + og - polerne på batterierne er sat korrekt i
  • Anvend altid alkaliska batterier
  • Eksplosionsrisiko ved brug af forkerte batterier
  • Kasser brugte batterier i forhold til de danske regler

FAQ daglig brug af Yale Doorman L3

Hvilke versioner findes der af Yale Doorman?

V1

Den første version af Yale Doorman blev solgt fra august 2011 til og med april 2013. V1 har ingen synlig markering, der viser, at det er en V1 model.

V2

Den anden version af Yale Doorman blev lanceret i april 2013. På det udvendige langskilt er den markeret med V2 under håndtaget. Til forskel fra V1, kan V2 integreres med alarmsystemer fra vores partnere ved hjælp af et radiomodul.

V2N

V2N versionen af Yale Doorman blev lanceret i april 2016. På det udvendige langskilt er den markeret med V2N under håndtaget. V2N bruger dråbeformede nøglebrikker, der fås i farverne sort, gul og lilla.

L3 – den nyeste version af Yale Doorman

Yale Doorman L3 blev lanceret i slutningen af 2020. Låsen kan integreres med Yale Access-appen og kobles til dit smart home.

Om nøglebrikker

• Hvis du har en Yale Doorman V1 eller V2, og du køber en V2N eller en L3, så kan du fortsætte med at bruge dine gamle nøglebrikker.
  • Nøglebrikken til V2N fungerer kun til en V2N lås, hvorimod den forrige rektangulære nøglebrik fra V1 og V2 fungerer til alle versioner af Yale Doorman.
  • Til Yale Doorman L3 kan du bruge op til 30 nøglebrikker. Hvis du har et system med flere låse og kombinerer L3 og V2N, kan maksimalt 6 af nøglebrikkerne bruges til de låse, der er en V2N model.
Kan jeg selv installere Yale Doorman L3?

Ja, Yale Doorman er designet til en nem og enkel installation. Udførlig installationsguide og brugermanual medfølger. Du kan også se vores Yale Doorman installationsvideo her.

Hvis du ikke vil installere Yale Doorman selv, kan du få en af vores forhandlere til at installere den for dig. Du kan finde en forhandler nær dig her

Hvilke værktøjer har jeg brug for til at installere min Yale Doorman L3?

For at installere Yale Doorman på en standarddør har du brug for en stjerneskruetrækker i størrelse PH2 og en bidetang. Hvis du skal installere Yale Doorman på en ældre dør, kan du også få brug for et stemmejern eller en fil. Du kan se vores Yale Doorman installationsvideo her.

Hvor mange nøglerbrikker og koder kan jeg have til min Yale Doorman L3?

Du kan have 30 nøglebrikker eller brugerkoder tilsuttet din lås.

Hvis du har din Yale Doorman integreret med et alarmsystem bruges den ene plads til integrationen, og du kan derfor kun have 29 brikker eller koder registreret.

Hvad har jeg brug for for at kunne styre Yale Doorman L3 i en app?

Yale Doorman L3 kan bruges med Yale Access App uden ekstra tilbehør. Låsen og mobilen kommunikerer direkte via BLE (Bluetooth) Hvis du har adgang til internetforbindelse og WiFi derhjemme, kan du også oprette forbindelse til Yale Connect Wi-Fi og få adgang til alle appens funktioner, selvom du ikke er hjemme. Ud over Yale Access tilbydes der flere integrationer til låsen fra vores partnere. For at det skal fungere, har du brug for tilbehør fra hver integrator.

Find en forhandler nær dig her.

Hvordan tilslutter jeg Yale Doorman L3 til en app?

Yale Doorman L3 kan tilsluttes / integreres med en række forskellige integratorer. Søg efter oplysningerne på de respektive intro-sider eller Apps. Yale Access App er inkluderet i de fleste varianter.

Download appen og følg vejledningen trin for trin.

Kan jeg bruge den samme nøglebrik til flere forskellige låse?

Ja du kan. Hvis du bruger de ældre dråbeformede nøglebrikker til Yale Doorman V2N, gælder følgende begrænsning: Et nøglebrik kan bruges på op til seks forskellige Yale Doorman. Du skal dog verificere hver brik 3 gange på hver lås, inden du går videre til den næste (Se "Hvordan bekræfter jeg mine nøglebrikker?"). Hvis du bruger de nye ovale nøglebrikker (racerbane), der fulgte med din Yale Doorman L3, er der ingen grænse for, hvor mange låse du kan bruge din nøglebrik til.

Skal jeg have en kode til min nøglebrik?

Nej, det behøver du ikke. Generelt kan du selv bestemme, om du vil bruge kun nøglebrik eller nøglebrik + kode. Nogle alarmintegrationer kræver dog en kode til nøglebrikken, hvis du ønsker at slå alarmen fra samtidig med, at du låser op.

Hvad er "udesikker"?

Der er en funktion i låsen, der gør det umuligt at låse op med vrideren indefra. Udesikker bruges, når du ikke er hjemme. Når en lås er udesikker, er der låst, så der skal bruges nøglebrik eller kode for at åbne fra udvendig side. Døren kan kun låses op med gyldig kode eller nøglebrik fra udvendig side og med fjernbetjening fra både indvendig og udvendig side. Udesikker deaktiveres automatisk, når døren låses op og åbnes.

Hvordan aktiverer jeg "Udesikker"?

Åbn døren, og skub låsefallen ned. En stemme giver nu en instruktion om at aktivere med en nøglebrik. Læg nøglebrikken mod låsen, og hvis du har en kode til din nøglebrik, skal du indtaste denne. Du kan også aktivere udesikker via appen.

Hvordan fungerer automatisk låsning?

Efter døren er låst op, låser den igen efter 10 sekunder. Efter at døren lukkes, låser den efter 2 sekunder.

Kan jeg have min Yale Doorman L3 på min yderdør?

Ja, Yale Doorman er specifikt udviklet til at kunne klare de skandinaviske vejrforhold, da den har en IP55 klassificering. Du kan læse her hvad en IP55 klassificering betyder.

Yale Doorman har en UV-beskyttet overflade, som gør, at den tåler sol og fugt i længere perioder.
Det er vigtigt, at du holder indersiden af låsen tør og varm.

Tip! Se dog også vores spørgsmål og svar om, hvordan temperaturændringer kan påvirke din dør, selvom selve låsen ikke påvirkes.

Hvordan verificere jeg en nøglebrik på låsen?

Du behøver kun verificere nøglebrikker på låsen, hvis du bruger de ældre dråbeformede nøglebrikker. Hold nøglebrikken tre gange hen foran læseren, til den blinker grønt. Den skal blinke grønt efter hver gang du har holdt brikken hen foran læseren, Hvis du har flere Yale Doorman og vil bruge de samme nøglebrikker til alle, er det meget vigtigt at verificere nøglebrikker i den rigtige rækkefølge. Det er ikke muligt at programmere nøglebrikkerne i dør 1 og derefter fortsætte direkte til dør 2 og derefter starte verificering i dør 2.

Jeg har en dobbeltdør, passer Yale Doorman L3 i den?

Det kommer an på dobbeltdørens design. Følgende tre punkter skal være opfyldt:

1. Den aktive dør skal opfylde samme krav som en enket dør.
  2. Den passive dør skal kune låses.

Hvis en eller flere af disse punkter ikke er opfyldt, så passer Yale Doorman ikke til dobbeltdøren.

Hvor meget koster Yale Doorman L3?

Det er vores forhandlere, der vælger, hvad låsen skal koste. Vores tip er at besge en Yale-forhandlere i dit lokalområde og spørge dem, hvad de kan tilbyde. Du kan søge efter den nærmeste Yale-forhandler her på hjemmesiden.

Hvordan rengør jeg min Yale Doorman L3?

Til rengøring bruges en fugtig blød klud med en mild sæbeopløsning. Der må ikke benyttes opløsningsmidler eller slibende rengøringsmidler, da dette kan ødelægge produktets beskyttende overflade. I dette tilfælde frafalder garantien.

BEMÆRK: Undgå rengøringsmidler, der angiver på etiketten, at de fjerner pletter og rust, eller at de indeholder syre eller ætsende midler.

Hvad har jeg brug for for at kunne indgive en reklamation?

Sørg for, at du først foretager fejlfinding på egen hånd, så det ikke er noget let, du kan ordne selv. Brug denne FAQ eller følg installationsvejledningen en gang til.

Du skal reklamere hos den forhandler, hvor du har købt Yale Doorman. Ved en eventuel reklamation skal der fremvises gyldig købskvittering. Reklamationen skal indsendes senest 2 måneder efter at eventuel fejl er opdaget.

Hvor længe gælder garantien?

I Danmark er garantiperioden for Yale Doorman 2 år. Hvis din Yale Doorman går i stykker inden for reklamationsperioden, så kontakt forhandleren hvor du har købt den for at oprette en reklamationssag.

For at garantien skal gælde skal følgende være opfyldt:

1. Produktet skal være installeret korrekt og vedligeholdt i henhold til installationsmanualen.
  2. Produkter må ikke være modificeret på nogen måde. I så fald bortfalder garantien.

Vær opmærksom på, at produktgarantien kun gælder produktionsfejl og ikke fejl, der er opstået af fx installationsfejl eller misligeholdelse. Først efter at reklamationen er blevet godkendt kan du modtage et erstatningsprodukt.

Yale kan ikke holdes ansvarlige for eventuelle tab grundet, at Yale Doorman ikke fungerer
- Uanset om det er direkte eller indirekte følgeskader.

Denne garanti gælder på på Yale Doorman, der er købt og installeret i Danmark.

Hvordan ændrer jeg indstillingerne på min Yale Doorman L3, når den er integreret?

Du ændre indstillinger for låsen i appen fra den udbyder, du bruger. For eksempel. Yale Access App.

Jeg overtager et hjem med en Yale Doorman L3. Hvad skal jeg være opmærksom på?

Det er vigtigt at slette alle gamle brugerdata. Gør dette via en nulstilling til fabriksindstillinger, hvilket er beskrevet her i  denne FAQ, hvordan du gør. Hvis du får en Yale Connect Wi-fi med købet, er det vigtigt, at sælgeren også afinstallerer den i deres Yale Access App. Installer derefter Yale Access App på din egen mobil, og følg vejledningen, så er låsen tilknyttet dig.

Hvis låsen er forbundet med andre integrationer, er de ofte forbundet med abonnementer. Hvis du er i tvivl, skal du bede sælgeren om at fjerne eventuelle moduler og foretage en nulstilling til fabriksindstillinger og lade låsen være i standalone-tilstand med en masterkode, som du derefter udskifter.

Yale Access App ønsker, at jeg opdaterer låsen

Vi opdaterede løbende softwaren i Yale Doorman L3 og Connect Wi-Fi.

Hvis ny software er tilgængelig, vises en meddelelse i din Yale Access App, når du låser/låser op med mobilen. Dette kan også ske, når du geninstallerer låsen. En ny software kan være frigivet i den tid, produktet var på lager i. Lad opdateringen gennemgå trinene med mobilen nær låsen. Opdateringen sker via mobilens BLE (Bluetooth) For større opdateringer kan det tage op til 10 minutter. Låsen spiller en hilsen, når opdateringen er færdig. Alle brugerdata forbliver uændret efter opdateringen.

Jeg får en fejlmeddelelse, når jeg låser eller låser op

Yale Doorman L3 er en avanceret smart lås, og sensorer holder styr på de forskellige dele af låsen. Nogle gange kan du få advarsler, når du låser eller låser op.

Her er de mest almindelige:

• Låsning fungerer ikke. Advarselssignal og en talt besked. Årsag. Døren er ikke helt lukket, og låseriglen har ikke låst helt. Tryk på døren, og lås den igen. Hvis dette er et tilbagevendende problem, skal du kontrollere, at der ikke er grus og snavs ved bundstykket på døren eller andet, der gør døren træg at lukke. Nogle gange skal dørkarmen justeres.

• Låsning mislykkes. Advarselssignal og talt besked. Årsag. Døren lukker, eller håndtaget er ikke i hvileposition / vandret. Slip håndtaget, og skub det til døren, lås det op igen. Hvis dette sker igen, skal du justere døren på samme måde som i tilfælde af mislykket låsning

Håndtaget kan ikke sidde helt fast under installationen

Dette skyldes normalt, at du har valgt for lang en firkantet dørgrebspind. Det er vigtigt at vælge den rigtige længde på de firkantede dørgrebspinde der er fastgjort til håndtagene. Dørgrebspinden må ikke være kortere, end den når præcist fra beslagets kant. Derudover må den ikke stikke mere end 20 mm fra beslagets kant. Pakken indeholder flere forskellige vriderpinde, der kan kombineres til dørtykkelser i området 44 til 88 mm.

Brug for mere hjælp?

Hent Yale Doorman Lr manual.

Manual Yale Doorman L3

Installation og brugermanual.