Kom i gang med Yale Doorman L3S

Her finder du hjælp til at komme i gang med Yale Doorman L3S, vores tredje generation af den smarte lås.

Kan jeg selv installere Yale Doorman L3S?

Ja, Yale Doorman er designet til en nem og enkel installation. Udførlig installationsguide og brugermanual medfølger. Du kan også se vores Yale Doorman installationsvideo her.

Hvis du ikke vil installere Yale Doorman selv, kan du få en af vores forhandlere til at installere den for dig.

Hvilke værktøjer har jeg brug for til at installere min Yale Doorman L3S

For at installere Yale Doorman på en standarddør, har du brug for en stjerneskruetrækker i størrelse PH2 og en bidetang. Hvis du skal installere Yale Doorman på en ældre dør, kan du også få brug for et stemmejern eller en fil.

Hvor mange nøglebrikker og koder kan jeg have til min Yale Doorman L3S?

Du kan have 30 nøglebrikker eller brugerkoder tilsuttet din lås.

Hvis du har din Yale Doorman integreret med et alarmsystem bruges den ene plads til integrationen, og du kan derfor kun have 29 brikker eller koder registreret.

Hvad er ”Udesikker”?

Der er en funktion i låsen, der gør det umuligt at låse op med vrideren indefra. Udesikker bruges, når du ikke er hjemme. Når en lås er udesikker, er der låst, så der skal bruges nøglebrik eller kode for at åbne fra udvendig side. Døren kan kun låses op med gyldig kode eller nøglebrik fra udvendig side og med fjernbetjening fra både indvendig og udvendig side. Udesikker deaktiveres automatisk, når døren låses op og åbnes.

Kan jeg have min Yale Doorman L3S på min hoveddør?

Ja, Yale Doorman er specifikt udviklet til at kunne klare de skandinaviske vejrforhold, da den har en IP55 klassificering.

Yale Doorman har en UV-beskyttet overflade, som gør, at den tåler sol og fugt i længere perioder.
    Det er vigtigt, at du holder indersiden af låsen tør og varm.

Tip! Se dog også vores spørgsmål og svar om, hvordan temperaturændringer kan påvirke din dør, selvom selve låsen ikke påvirkes.

Ofte stillede spørgsmål om brugen af Yale Doorman L3S

• Styr Yale Doorman L3S i en app - hvordan gør jeg det, og hvad er nødvendigt?

Yale Doorman L3S kan bruges med Yale Home App uden ekstra tilbehør. Lås og telefon kommunikerer direkte via BLE (Bluetooth). Start altid med appen, og indtast derefter koder i henhold til appens instruktioner.

Vigtigt: Husk, at alle indstillinger, såsom brugerkoder og masterkode, går tabt ved integration med Yale Home.

Du skal indtaste nye brugerkoder gennem "Gæstelisten" i Yale Home, efter du har integreret låsen. Sørg også for, at du har døren åben, samt ulåst under integrationen for at undgå lockout). Har du adgang til en internetforbindelse med Wi-Fi derhjemme, kan du også tilslutte den Yale Connect du har fået i pakken med Yale Doorman L3 og få adgang til alle appens funktioner selvom du ikke er hjemme.

På vores side Videoer Yale Doorman L3S finder du tre korte videoer om Yale Home App og forbinder din Yale Doorman til appen.

Se videoer Yale Home og L3S

Udover Yale Home tilbydes flere integrationer til låsen. For at det skal virke, skal du bruge tilbehør fra den respektive integrator.

Kom godt i gang med partnerapps

Du kan også bruge Yale Doorman L3S med vores Yale Home App, selvom vi anbefaler Yale Home.

Kom godt i gang med Yale Home-appen

• Hvilke værktøjer har jeg brug for til at installere min Yale Doorman L3S

For at installere Yale Doorman på en standarddør, har du brug for en stjerneskruetrækker i størrelse PH2 og en bidetang. Hvis du skal installere Yale Doorman på en ældre dør, kan du også få brug for et stemmejern eller en fil.

Se en installations video her

• Kan jeg selv installere Yale Doorman L3S?

Ja, Yale Doorman er designet til en nem og enkel installation. Udførlig installationsguide og brugermanual medfølger. Du kan også se vores Yale Doorman installationsvideo her.

Hvis du ikke vil installere Yale Doorman selv, kan du få en af vores forhandlere til at installere den for dig.

Find en forhandler

• Hvor mange nøglebrikker og koder kan jeg have til min Yale Doorman L3S?

Du kan have 30 nøglebrikker eller brugerkoder tilsuttet din lås.

Hvis du har din Yale Doorman integreret med et alarmsystem bruges den ene plads til integrationen, og du kan derfor kun have 29 brikker eller koder registreret.

• Hvad er Udesikker?

Der er en funktion i låsen, der gør det umuligt at låse op med vrideren indefra. Udesikker bruges, når du ikke er hjemme. Når en lås er udesikker, er der låst, så der skal bruges nøglebrik eller kode for at åbne fra udvendig side. Døren kan kun låses op med gyldig kode eller nøglebrik fra udvendig side og med fjernbetjening fra både indvendig og udvendig side. Udesikker deaktiveres automatisk, når døren låses op og åbnes.

• Jeg overtager et hjem med en Yale Doorman L3S. Hvad skal jeg være opmærksom på?

Det er vigtigt at slette alle gamle brugerdata.

Gør det via en fabriksnulstilling som beskrevet her i FAQ.

Hvis sælger har brugt låsen i Yale Home, og du selv har tænkt dig at bruge Yale Home med Yale Doorman L3S, kan sælger invitere dig til låsens nuværende "hjem". Du kan så enten vælge at fjerne sælger fra huset eller gå til låseindstillingerne i appen og trykke på "Fabriksindstilling". Hvis du planlægger at nulstille låsen til fabrikken, anbefaler vi, at du fjerner "Yale Connect"-tilbehøret først. Hvis låsen er forbundet med andre integrationer, er de ofte forbundet med abonnementer. Tjek driveren via leverandøren.

Hvis du er usikker, så bed sælgeren om at fjerne eventuelle moduler og lave en fabriksnulstilling og lade låsen stå i "standalone mode" med en Master-kode, som du derefter ændrer.

• Kan jeg have min Yale Doorman L3S på min hoveddør?

Ja, Yale Doorman er specifikt udviklet til at kunne klare de skandinaviske vejrforhold, da den har en IP55 klassificering.

Yale Doorman har en UV-beskyttet overflade, som gør, at den tåler sol og fugt i længere perioder.
    Det er vigtigt, at du holder indersiden af låsen tør og varm.

Tip! Se dog også vores spørgsmål og svar om, hvordan temperaturændringer kan påvirke din dør, selvom selve låsen ikke påvirkes.

• Jeg har en dobbeltdør, vil Yale Doorman L3S passe ind i den?

Dette afhænger af dørens design.

Yale Doorman L3S er designet til at passe i dobbeltdøre takket være den smallere indvendige enhed sammenlignet med den klassiske Yale Doorman.

Derudover bør du overveje at:

• Den aktive dør skal opfylde samme standard som en enkelt dør.

• Den passive dør skal være justerbar.

• Opfylder Yale Doorman L3S kravene som en godkendt låseenhed?

Ja. Yale Doorman L3S har et certifikat for godkendt låseanordning udstedt af SBSC i henhold til SSF 3522 (mekanisk) og 3523 (digital) lås klasse 3 og er opført i sikkerhedsvejledningen udstedt af den svenske tyverisikringsforening, SSF.

Yale Doorman L3S har flere låsetilstande. Det er kun i udesikker tilstand, at låsen opfylder Låseklasse 3, fordi låseklassen kræver, at den låses både udefra og indefra. Læs om udebaneforsikring længere nede.

Certificeret af SSF til både mekanisk og digital sikkerhed (SSF 3522 og SSF 3523). Det gælder også dig, der har Yale Doorman L3.

Manualer og videoer