Ofte stillede spørgsmål og svar om Yale Doorman

Her finder du svar på de mest almindelige spørgsmål om den smarte Yale Doorman-lås. Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål her, kan du også prøve vores fejlfinding.

FAQ - Ofte stillede spørsmål Yale Doorman

Min Yale Doorman er begyndt at sige "Velkommen til Yales digitale verden" hele tiden. Hvorfor sker det?

Det er et tegn på, at batterierne begynder at være tomme. For at løse problemet skal du skifte batterierne på din Yale Doorman. Du kan få information om, hvordan du skifter batterierne under spørgsmålet "Hvordan skifter jeg batterier på Yale Doorman?".

Hvordan skifter jeg batterier på Yale Doorman?

Batterierne er monteret bag dækslet på det indvendige langskilt. For at fjerne dækslet skal du skrue det løst med den unbrakonøgle, der fulgte med, da du købte din Yale Doorman. Hvis du har mistet den, kan du bruge en anden unbrakonøgle i samme størrelse. Yale Doorman bruger 4 standard AA-batterier. Husk at bruge alkaliske batterier og ikke lithium batterier.                                                                         

Når du har skiftet batterierne, monterer du batteridækslet igen med unbrakonøglen.                                                                                                             

Vi gør opmærksom på, at alle dine indstillinger bibeholdes, når du skifter batterier.

Hvorfor tager det så lang tid for Yale Doorman at låse op?

Hvis alarmen er slået til, er det helt normalt. Når Yale Doorman låser op, og alarmen er aktiveret, sender Yale Doorman en kommando til din smart hub for at slukke for alarmen. For at alarmen har tid til at slå fra, før at døren åbnes, er denne forsinkelse blevet indsat. Hvis du oplever dette, når alarmen er deaktiveret, eller du kun bruger smart hub til at administrere din Yale Doorman, kan du løse det på følgende måde: Gå ud og luk døren. Lås døren. Når døren er låst, skal du trykke på stjerneknappen og holde den nede. Straks vil du høre en bip-sekvens, og efter et par sekunder bliver bip-sekvensen gentaget. Slip derefter stjerneknappen, og indtast din brugerkode, og bekræft med stjerneknappen. Vent omkring et halvt minut. Lås døren op som normalt, stjerne – brugerkode – stjerne. Næste gang døren låses op, skal tidsforsinkelsen og meddelelsen om at "Alarmen ikke kunne afbrydes, den kan være tilsluttet"" være væk.

Hvorfor siger Yale Doorman "Deaktivering mislykkedes, alarmen kan stadig være slået til". Det tager også et par sekunder for Yale Doorman at låse op?

Hvis Yale Doorman fortæller dig, at "Deaktivering mislykkedes, alarmen kan stadig være slået til", selvom du måske ikke har nogen alarmenheder tilsluttet systemet, er der kommet en fejlkommando ind i hukommelsen, hvilket får Yale Doorman til at tro, at der er tilsluttet en alarm. Heldigvis er det nemt at løse dette problem - følg vejledningen nedenfor: Gå ud og luk døren. Lås derefter døren. Når døren er låst, skal du trykke på stjerneknappen (*) og holde den nede. Du vil straks høre en bip-sekvens, og efter et par sekunder vil bip-sekvenssen blive gentaget. Slip derefter stjerneknappen, og indtast din brugerkode, og bekræft med stjerneknappen. Vent omkring et halvt minut. Lås døren op som normalt, stjerne – brugerkode – stjerne. Næste gang døren låses op, skal tidsforsinkelsen og talebeskeden helst være væk.

Hvad er forskellen på Easy og Advanced Mode?

Yale Doorman kan køre både i Easy Mode og Advanced mode. Yale Doorman leveres som standard i Advanced Mode.

Easy Mode:

Simpel og nem betjening via den talende menu. Registrering af nøglebrikker og fjernbetjeninger gøres hurtig via P-knappen på indvendig side.

Der kan registreres 10 brugerkoder (af hver 6 cifre). Sletning af nøglebrikker gøres ved at lægge alle aktive nøglebrikker ind på ny (alle på en gang), hvorefter ikke aktive eller bortkomne nøglebrikker fjernes.

Advanced Mode: Simpel og nem betjening via den talende menu.Registrering og sletning af nøglebrikker eller fjernbetjening gøres via det talende menu system.

Nøglebrikker kan slettes individuelt.

Der kan registreres 1 masterkode og 10 brugerkoder (af hver 6 cifre). Begge koder kan åbne låsen.

Se mere om forskellen på Easy Mode og Advanced Mode i brugermanualen. 

Hvor mange nøglebrikker følger med Yale Doorman?

Der medfølger 3 nøglebrikker ved køb af en Yale Doorman. Det er muligt at købe ekstra nøglebrikker og fjernbetjening hos vores forhandlere.                                                                                                             

 Find en forhandler nær dig her  "Find forhandler" i menuen.

Kan jeg slette nøglebrikker til Yale Doorman?

Ja, det er nemt og hurtigt at slette en nøglebrik, hvis den for eksempel er blevet væk eller tabt. Hvis Yale Doorman står i Easy Mode sletter man den bortkomne nøglebrik, ved at registrere de aktive nøglebrikker på ny, hvor ved den bortkomne nøglebrik slettes.

Hvis Yale Doorman står i Advanced Mode, se brugermanuallen i sletning af nøglebrikker.

Hvad er udesikker?

Udesikker bruges, når du ikke er hjemme. Når en lås er udesikker, er der låst, så der skal bruges nøglebrik eller kode for at åbne fra udvendig side. Døren kan kun låses op med gyldig kode eller nøglebrik fra udvendig side og med fjernbetjening fra både indvendig og udvendig side. Udesikker deaktiveres automatisk, når døren låses op og åbnes.                                                                                                           

Sådan vælger du udesikker:

• Åbn døren

• Tryk den sorte kontakt på fronten af låsekassen ned

• Luk døren

• Lås med nøglebrik. (Hvis nøglebrikken er registreret med pinkode,skal denne indtastes og aflåsning afsluttes med *).

Hvordan fungerer automatisk låsning?

Efter døren er låst op, låser den igen efter 10 sekunder. Efter at døren lukkes, låser den efter 2 sekunder.

Kan jeg have Yale Doorman på min yderdør?

Ja, Yale Doorman er specifikt udviklet til at kunne klare de skandinaviske vejrforhold, da den har en IP55 klassificering. Du kan læse her hvad en IP55 klassificering betyder. https://www.yale.dk/da/yale/dk/nyheder/2018/sadan-tjekker-du-om-din-elektroniske-las-er-beskyttet-mod-vand/                                                                                                   

Yale Doorman har en UV-beskyttet overflade, som gør, at den tåler sol og fugt i længere perioder.                                                                                                     

Det er vigtigt, at du holder indersiden af låsen tør og varm.                                                                                                 

Kan jeg bruge den samme nøglebrik til flere døre med Yale Doorman?

Ja, en nøglebrik eller fjernbetjening kan maksimalt registreres på 6 forskellige døre med Yale Doorman. Du skal bekræfte hver nøglebrik tre gange på hver lås, inden du går videre til den næste lås. (Se "Hvordan bekræfter jeg mine nøglebrikker?") 

Har jeg behov for en kode til min nøglebrik?

Nej, det er ikke nødvendigt, hvis du har Yale Doorman som standalone løsning. Hvis du derimod har din Yale Doorman integreret med et alarmsystem, skal du have en kode til din nøglebrik, hvis du ønsker at slå alarmen fra samtidig med, at du låser op. 

Kan jeg selv bestemme min kode?

Ja, du bestemmer selv din kode. Koden skal blot være 6 cifre.

Hvor mange nøglebrikker kan jeg have til min Yale Doorman?

Du kan registrere op til 10 nøglebrikker på din Yale Doorman, og derudover kan du registrere op til fem fjernbetjeninger.                                                                               

Hvis du har en Yale Doorman V1, kan du registrere 20 nøglebrikker, en brugerkode samt 5 fjernbetjeninger.                                                                   

Hvis du har din Yale Doorman integreret med et alarmsystem bruges den ene plads til integrationen, og du kan derfor kun have ni brikker registreret. Ved integration kan du ikke have fjernbetjeninger, da der kun er plads til et modul i låsen.

Kan jeg selv installere Yale Doorman?

Ja, Yale Doorman er designet til en nem og enkel installation. Udførlig installationsguide og brugermanual medfølger. Du kan også se vores Yale Doorman installationsvideo her.

Hvis du ikke vil installere Yale Doorman selv, kan du få en af vores forhandlere til at installere den for dig. Du kan finde en forhandler nær dig her: www.yale.dk/da/yale/dk/find-forhandler/ 

Hvilket værktøj har jeg brug for, for at installere Yale Doorman?

For at installere Yale Doorman på en standarddør har du brug for en stjerneskruetrækker i størrelse PH2 og en bidetang. Du kan også få brug for en låseringstang, hvis du skal tilpasse låsen fra at passe til en højredør til at passe til en venstredør i stedet. Hvis du skal installere Yale Doorman på en ældre dør, kan du også få brug for et stemmejern eller en fil. Du kan se vores Yale Doorman installationsvideo her.

Opfylder Yale Doorman V2N kravene til en godkendt låseenhed?

Er Yale Doorman V2N stadig en god lås?

Ja. Produktet er uændret, og har stadig certifikat iht. SSF 3522, låseklasse 2a. I ”normverdenen” for låse og beslag betyder opdaterede krav ikke en ny, højere klasse. Låseklassen bibeholder sit tal, og i nogle tilfælde får eksisterende produkter en ny klassificering som i tilfældet med Yale Doorman V2N.

Klasse 2A er lavere end klasse 3. Kan jeg bruge en klasse 2a-lås i min bolig?

Ja. Låseklasse 2a blev introduceret af SSF i den seneste udgave.
2a beskriver låse til boliger, hvor den udvendige beskyttelse er lig klasse 3, men hvor man kan åbne med vridergreb fra indvendig side. I klasse 3 skal der være låst fra både udvendig og indvendig side. Det kaldes udesikring.

Hvad gør jeg, hvis min forsikringsselskab forlanger låseklasse 3?

Start med at læse din forsikringspolice. Hvis der står angivet ”særlige låse- og alarmkrav” som tillægskrav, skal du have låseklasse 3, tilsluttet indbrudsalarm m.m.  Hvis du allerede har en Yale Doorman V2N, er det ok. Hvis du er omfattet af tillægskravene og overvejer at købe din første digitale lås, så snak med dit forsikringsselskab. Vurderingen er individuel og varierer mellem forsikringsselskaber, forsikringsbeløb og hvor du bor.

Jeg har allerede en Yale Doorman V2N. Hvad gælder for mig?

Det er klasse 3. Ændringer gælder ikke med tilbagevirkende kraft. Det er klassificeringen ved købet, der gælder. Hvis der står klasse 3 på emballagen, gælder det.

Jeg har en Yale Doorman V2N uden udesikrings-knap.  Hvilken slags variant og låseklasse er det?

Du bor sandsynligvis i en lejlighed. Der findes en variant af Yale Doorman V2N til lejligheder, hvor muligheden for at udesikring er fjernet. Denne variant har haft Låseklasse 2a i flere år.

Findes der forskellige versioner af Yale Doorman?

V1, Version 1. Den første version af Yale Doorman blev solgt fra august 2011 til og med april 2013. V1 har ingen synlig markering. V2, Version 2. Den anden version af Yale Doorman blev lanceret i april 2013. På det udvendige langskilt er den markeret med V2 under håndtaget. Til forskel fra V1, kan V2 integreres med Yale alarm samt med andre alarmsystemer ved hjælp af et radiomodul. En V2N version af Yale Doorman blev yderligere lanceret i april 2016. På det udvendige langskilt er den markeret med V2N under håndtaget. V2N-pakken indeholder en ny type nøglebrik, der er mere diskret i designet og nemmere kan sættes i en nøglering. Nøglebrikken til V2N fungerer kun til en V2N lås, hvorimod den forrige rektangulære nøglebrik fungerer til alle versioner af Yale Doorman. Hvis du har en Yale Doorman V1 eller V2 og køber en V2N, kan du stadig bruge dine gamle brikker.                                                                                        

Hvad gør jeg, hvis jeg har et for højt batteriforbrug?

Du skal kontrollere, at håndtaget fjedre tilbage ved egen kraft og ikke bliver stående i en skæv position.

Årsagen til at håndtaget ikke kan fjedre tilbage er oftest, at medbringeren er for lang. For at løse det, kan du klippe endnu et led af den.

Du skal sikre dig, at nødåbningsfunktionen virker, efter du har klippet et ekstra led af medbringeren.

En anden årsag til et for højt batteriforbrug kan skyldes, at de to skruer (se billedet), som holder den indvendige bagplade på plads, er i kontakt med printkortet (risikoen er højere med ældre versioner af Yale Doorman).

Du skal sikre dig, at skruerne har den rette længde og ikke forårsager skade på printkortet. 


Hvordan indstiller eller ændrer jeg masterkoden?

1. Indstil masterkode: Når du installerer din lås og følger instruktionerne, som låsen giver dig, bliver du bedt om at indtaste en 6-cifret masterkode. Gem din masterkode på et sikkert sted, da sidstnævnte er nødvendigt i tilfælde af ændringer i dine låseindstillinger. Se manualen på side 22 for mere information.

2. Ændring af masterkode: Dette kan du gøre via menuen på låsen. I Advanced Mode skal du vælge menuvalg 2, og i Easy Mode skal du vælge P-knappen. Hvis du ikke kender din masterkode, skal du først gendanne din Yale Doorman til fabriksindstillinger. Du kan læse, hvordan du gør det i brugermanualen på side 46-49.

Temperaturændringer kan påvirke din dør, så Yale Doorman ikke kan låses

Om foråret og efteråret kan meget hurtigskiftende udetemperaturer få træværket i din dør til at udvide sig eller trække sig sammen, hvilket kan ændre afstanden til karmen. For at Yale Doorman skal fungere korrekt, skal afstanden mellem døren og karmen være maksimal 5 mm (anbefalede afstand er 3 mm). Hvis din Yale Doorman ikke kan låses, kan det derfor være nødvendigt at justere afstanden.

  • Afstanden mellem døren og karmen skal være maksimal 5 mm (anbefalede afstand 3 mm).
  • Hvis din Yale Doorman ikke kan låses, kan det derfor være nødvendigt at justere afstanden. Dette kan du gøre ved at købe en ekstra underlagsplade til at lægge under slutblikket. Disse fås i 1 mm og 2 mm tykkelse.
Test for at se, om låsen fungerer korrekt – Hvordan tester jeg det?

1. Med åben dør, tryk og hold den lille hjælpefalle over riglen inde, så springer riglen ud, og du kan nu låse med * eller ved at dreje vrideren. Fungerer låsen korrekt på denne måde, er det formentlig noget i dørmiljøet, der gør, at låsen ikke kan låse. Det er højst sandsynligt fordi, at afstanden mellem slutblikket og dørkarmen er for stor. Afstanden mellem døren og karmen være maksimal 5 mm (anbefalede afstand er 3 mm). 

2. Kan den stadig ikke låse:

  • Kontrollér om afstanden mellem døren og karmen skal være maksimal 5 mm (anbefalede afstand 3 mm).
  • Kontrollér at kablerne ikke har taget skade.
  • Kontrollér at stikkene sidder i, og at stiften i stikkene ikke har taget skade.
Hvordan bekræfter jeg mine nøglebrikker?

Bekræft nøglemærkerne på hver enhed umiddelbart efter, at de er blevet programmeret. Hold tastaturbakken tre gange foran læseren, og modtag grønt lys hver gang. Hvis du har flere Yale Doorman og vil bruge de samme nøglemærker til disse, er det meget vigtigt og at gøre dette i den rigtige rækkefølge. Det er ikke muligt at programmere nøglemærkerne i dør 1 og derefter gå direkte til dør 2 og derefter begynde at verificere i dør 2. Derefter bliver resultatet ugyldigt nøgletag, når du prøver at læse nøglemærkerne i dør 1.

Hvorfor hænger håndtaget på min Yale Doorman?

Det gør det, hvis skruerne på det indvendige langskilt ikke er skruet i. De låser vrideren i den rette position. 

Det er vanskeligt at lukke døren, efter jeg har monteret min Yale Doorman. Hvad kan jeg gøre?

Det medfølgende slutblik af typen 1487-2 vil i de fleste tilfælde fungere godt.

Hvis du efter at have monteret Yale Doorman skal skubbe døren hårdt for at få den lukket, bør du erstatte slutblikket med et slutblik af modellen 1487-1.

En anden grund til, at døren er vanskelig at låse kan være fordi, at det er tid til at smørre spærrefallen med låsefedt. Det er vigtigt, at de mekaniske dele af låsen holdes ved lige. 

Cifrene blinker i et uregelmæssigt mønster. Hvad betyder det?

Hvis der er et problem, så vil cifrene blinke uregelmæssigt i en kort periode samtidig med, at låsen siger en lyd. Det kan være fordi, at der er for stor afstand mellem døren og karmen. Vi anbefaler, at afstanden ikke er større end 3 mm. 

Hvorfor kan jeg ikke programmere mine nøglebrikker?

Der findes to typer nøglebrikker til Yale Doorman: De tradionelle nøglebrikker og de nye V2N nøglebrikker. De traditionelle nøglebrikker er rektangulære og fungerer på samtlige Yale Doorman versioner. De nye dråbeformede nøglebrikker er kun kompatible med Yale Doorman versionen - V2N. De fås i flere forskellige farver.                                                                         

Nøglebrikkerne kan programmeres med eller uden en 4-cifret pinkode.                                                                               

Hver nøglebrik kan programmeres, så den kan åbne op til seks forskellige låse. Hver lås kan have op til 10 nøglebrikker tilnyttet. 

Nødåbning fra indersiden fungerer ikke, hvad er problemet?

I dette tilfælde er medbringeren højst sandsynligt blevet beskadiget ved installationen af din Yale Doorman. Medbringen skal derfor byttes for at få nødåbningsfunktionen til at virke igen. Der følger en ekstra medbringer med, når du køber din Yale Doorman, men du kan også købe en ny en, hos vores forhandlere. Find en forhandler nær dig her.

Det er vigtigt, at du tjekker, at nødåbningsfuktionen virker, når du installerer låsen. Du tjekker om funktionen virker ved at lukke døren og låse den automatisk. Tag et af batterierne ud og drej vrideren 90 grader i oplåst position, og hold den der, mens du trykker dørhåndtaget ned og åbner døren. Hvis dette ikke virker, skal du skifte medbringeren. 

Koden fungerer ikke - Knappen står bare og blinker. Hvad er gået galt?

Hvis du taster koden forkert tre gange har låsen en sikkerhedsfunktion, der gør, at den ikke kan åbnes i fem minutter. Efter 5 minutter kan du prøve at åbne låsen igen.

Yale Doorman låser ikke op, men blinker bare, når jeg taster koden

Når du taster en forkert kode eller bruger en nøglebrik, som ikke er programmeret på låsen, vil Yale Doorman blinke og give en fejl-lyd.

Hvorfor vil Yale Doorman ikke låse?

Om foråret og efteråret kan skiftende udetemperaturer og fugtighed få træværket i din dør til at udvide sigeller trække sig sammen, hvilket kan ændre afstandentil karmen. For at Yale Doorman skal fungere korrekt, erden anbefalede afstand til karmen 3 mm.

Hvis din Yale Doorman ikke kan låses, kan det derfor være nødvendigtat justere afstanden mellem døren og karmen.

Hvorfor kan jeg ikke programmere låsen?

Hvis låsen låsen bruges som standalone (ikke koblet til et alarmsystem) programmeres den ved at åbne døren og trykke #masterkode#.

Hvis du oplever at #-knappen ikke virker, kan det være fordi døren er låst. Døren skal være åben, for at du kan få adgang til hovedmenuen. Er din Yale Doorman derimod integreret med et andet system, hvor du styrer den via en app, så kan du ikke længere programmere Yale Doorman direkte på låsen. Alle ændringer skal derfor laves i appen, som du styrer låsen med.

Hvad skal jeg gøre, hvis Yale Doorman løber tør for strøm?

Yale Doorman vil advare dig, med lyd og lyssignal, ved lavt batteriniveau. Hvis Yale Doorman trods disse advarsler løber helt tør for batteri, kan man fra udvendig side tilslutte et 9 volt batteri og derefter låse døren op med gyldig kode, nøglebrik eller fjernbetjening. Skift derefter batterierne.

Batteripolerne til 9 volt batteriet befinder sig på undersiden af det udvendige langskilt.

Påvirker min Wi-Fi-router signalet fra Yale Smart Hub?

Det kan den gøre. Hvis du oplever problemer med signalet til dine enheder, så flyt huben en meter længere væk fra routeren.

Hvordan gendanner jeg Yale Doormans fabriksindstillinger?

Der kan være flere grunde til, at du ønsker at gendanne din Yale Doormans fabriksindstillinger. Det kan for eksempel være fordi:

1. Du er flyttet i en bolig, hvor der allerede er en Yale Doorman monteret, og du ønsker at slette den tidligere ejers indstillinger, koder og nøglebrikker, for at registrere dine egne.

2. Du ønsker ikke længere at bruge den nuværende appløsning og vil skifte til et andet integreret system for at styre din Yale Doorman.

Hvordan du gendanner din Yale Doormans  til fabriksindstillinger er beskrevet i manualen på side 46-49.

Hvad gør jeg hvis min Yale Doorman ikke fungerer mere?

Prøv at løse problemet i følgende rækkefølge:

1. Hvis du har tastet koden forkert flere gange i træk, vil Yale Doorman være låst i et par minutter, før du kan forsøge igen.

2. Hvis du har din Yale Doorman integreret med et alarmsystem, kan det være, at den tidsperiode, som du har angivet, at koden skal være gyldig i, er udløbet.  

3. Hvis din Yale Doorman ikke fungerer, så kan du genstarte den ved at trykke på genstartknappen, der er placeret mellem batteripolerne på undersiden af det udvendige langskilt. Alle dine indstillinger forbliver uændret, selvom du genstarter din Yale Doorman.

4. Test at låsen virker: Mens døren er åben, tryk spærrefallen ind og hold den inde. Lås ved at trykke * eller ved at dreje vrideren. Fungerer låsen, som den skal i denne test, er det formentligt noget i dørmiljøet, der forhindrer låsen i at låse. Den mest sandsynlige er, at afstanden mellem låsekassen og slutblikket er for stor og ikke de anbefalede 3 mm.

5. Yale Doorman kan stadig ikke låses:

• Kontroller afstanden mellem dør og karm. Anbefalet afstand er 3 mm.

• Kontroller printkortet for ridser, skader og løse kontakter.

• Kontroller, at kontakterne er helt indsat, og at stifterne i kontakterne ikke er beskadigede eller forkerte.

6. Vejrforandringer kan påvirke din dør. Om foråret og efteråret kan meget hurtigtskiftende udetemperaturer få træværket i din dør til at udvide sigeller trække sig sammen, hvilket kan ændre afstanden til karmen. For at Yale Doorman skal fungere korrekt, er den anbefalede afstand til karmen 3 mm. Hvis din Yale Doorman ikke kan låses, kan det derfor være nødvendigt at justere afstanden mellem døren og karmen. 

7. Det kan også være fordi, at batteriet er afladt. I det tilfælde vil du i god tid få en advarselslyd samt en lampe, der lyser. Hvis Yale Doorman trods disse advarsler løber helt tør for batteri, kan man fra udvendig side tilslutte et 9 volt batteri og derefter låse døren op med gyldig kode, nøglebrik eller fjernbetjening. Skift derefter batterierne.

Batteripolerne til 9 volt batteriet befinder sig på undersiden af det udvendige langskilt.

Jeg har en dobbeltdør. Passer Yale Doorman til den?

Det kommer an på dobbeltdørens design. Følgende tre punkter skal være opfyldt:

1: Afstandskrav mellem låsekasse slutblik skal kunne overholdes.                                                      

2: Den passivedør skal være sidehængt og have lukkepunkter i top- og bundkarm                                                                                                            

Hvis en eller flere af disse punkter ikke er opfyldt, så passer Yale Doorman ikke til dobbeltdøren. 

Hvordan får jeg min Yale Doorman integreret med Yale Home appen?

Vi har lavet en video, der viser, hvordan du får din Yale Doorman integreret med Yale Home appen. Den kan du se her. Du kan også finde en beskrivelse af, hvordan du gør det i Yale Doorman brugermanualen. 

Hvordan kan jeg styre min Yale Doorman via en app?

Hvis du integrerer din Yale Doorman med en Yale Smart Hub, har du mulighed for at styre din Yale Doorman via Yale appen. Udover Smart Hubben skal du også tilkøbe et radiomodul, som indsættes i din Yale Doorman, så den kan forbindes til huben. Du kan købe både Smart Hub og radiomodul hos vores forhandlere. Find en forhandler nær dig her.

Hvem kan yde service på Yale Doorman?

Find Service Center i menuen under "Find forhandler"

Hvem kan hjælpe mig, hvis jeg har spørgsmål eller brug for support på et Yale produkt?

Har du spørgsmål eller brug for support på Yale produkter, skal du kontakte Yale Support.

Email: YaleDanmark@assaabloy.com

Telefon: 89 88 78 18

Åbningstider på telefonisk support:

Mandag - fredag kl. 8.00-20.00

Lørdag - søndag kl. 10.00-15.00 

Hvordan med reklamationsret?

På Yale Doorman er der 24 måneders reklamationsret i henhold til købeloven. Det forudsætter at:

Produktet er korrekt installeret i overensstemmelse med installationsguiden, som er vedlagt Yale Doorman. Produktet ikke er blevet ændret eller modificeret.

Gælder ikke for mekaniske fejl, som er forårsaget af bevidst eller uagtsom fejlbetjening.

Reklamationsretten bortfalder hvis produktet er blevet betjent, vedligeholdt, repareret eller ændret i strid med vores anvisninger. Yale kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle tab eller følgeskader.

Reklamationsretten gælder kun for installationer i boliger i Danmark og kan ikke overdrages.   

Hvor skal jeg reklamere og hvad skal jeg bruge?

Du skal reklamere hos den forhandler, hvor du har købt Yale Doorman. Ved en eventuel reklamation skal der fremvises gyldig købskvittering. Reklamationen skal indsendes senest 2 måneder efter at eventuel fejl er opdaget.

Fungerer Yale Doorman om vinteren?

Ja, Yale Doorman er specielt udviklet til det skandinaviske vejr og miljø. Den tåler kulde, varme, sne, regn, snavs og sand, og er IP klassificeret til IP55. Yale Doorman har en UV-bestandig overflade, der kan tåle både sol og fugt.

Brugstemperatur:

Indvendig side: 0 til +50 grader

Udvendig side: -25 til +70 grader

Hvordan rengøres Yale Doorman?

Til rengøring bruges en fugtig blød klud med en mild sæbeopløsning. Der må ikke benyttes opløsningsmidler eller slibende rengøringsmidler, da dette kan ødelægge produktets beskyttende overflade. I dette tilfælde frafalder garantien.

BEMÆRK: Undgå rengøringsmidler, der angiver på etiketten, at de fjerner pletter og rust, eller at de indeholder syre eller ætsende midler.

Hvor længe gælder garantien?

I Danmark er garantiperioden for Yale Doorman 2 år. Hvis din Yale Doorman går i stykker inden for reklamationsperioden, så kontakt forhandleren hvor du har købt den for at oprette en reklamationssag. For at garantien skal gælde skal følgende være opfyldt:

1: Produktet skal være installeret korrekt og vedligeholdt i henhold til installationsmanualen.

2: Produkter må ikke være modificeret på nogen måde. I så fald bortfalder garantien.

Vær opmærksom på, at produktgarantien kun gælder produktionsfejl og ikke fejl, der er opstået af fx installationsfejl eller misligeholdelse. Først efter at reklamationen er blevet godkendt kan du modtage et erstatningsprodukt. Yale kan ikke holdes ansvarlige for eventuelle tab grundet, at Yale Doorman ikke fungerer

- Uanset om det er direkte eller indirekte følgeskader.                           

Denne garanti gælder på på Yale Doorman, der er købt og installeret i Danmark.  

Brug for mere hjælp?